text

I weekenden den 27-29. juni havde Greve Atletik 11 aktive med til stævnet Världsungdomsspelen i Gøreborg i Sverige. Stævnet er et af Europa’s største ungdoms atletikstævner med 8.115 starter og deltagere fra 12 forskellige lande. Stævnet bliver afviklet på Nya Ullevi Stadion som har imponerende 9 rundbaner og i øvrigt er det stadion hvor Danmark i 1992 blev Europamester i fodbold. Alt foregik super professionelt og stævnet blev afviklet stort set i henhold til tidsplanen trods det meget store deltagerantal. Tre dages atletik fra kl. 9.00 – 20.00 hver dag og med løb på begge langsider siger lidt om stævnets størrelse.

Fredag morgen skulle Peter Andersson og Aleksander Holm i ilden som de første. Aleksander løb hos de 12 årige drenge en fin 60m hæk i tiden 11,04 som var PR, men desværre få hundrededele fra en finaleplads. Peter fik hos de 15 årige drenge en drømmestart på stævnet da han blev nr. 3 i længdespring med 6,49m hvilket var PR, ny klubrekord og over TUD-kravet. Næste aktive atlet var Signe Romer som løb 80m hæk i tiden 12,96 sek. hvilket desværre lige akkurat ikke rakte til en finaleplads. Sidste aktive atlet fredag var Lise Hansen som løb et meget flot 300m hækkeløb i tiden 47,84 sek. hvilket var PR og som samlet rakte til en 7. plads i den stærkt besatte konkurrence.

Lørdag var desværre præget af meget regnvejr hvilket jo ikke er optimalt atletikvejr. I gruppen drenge 15 år sprang Oliver Chabert således 1,58m i højdespring i styrtende regnvejr, men til gengæld kastede han flotte 46,67m i spydkast hvilket var PR. I samme aldersgruppe kastede Christoffer Holm 43,43m i hammerkast. Hos de 17 årige drenge løb Asger Østerby 100m på 12,14 sek. og 400m på 55,98 sek. I samme aldersgruppe løb Kasper Andersson de 400m på flotte 52,69 sek. hvilket var PR. På 60m for de 13 årige drenge løb Frederik Andersson 8,89 sek. hvilket var PR og ny klubrekord. Aleksander Holm sprang hos de 12 årige drenge 1,43m i højdespring trods det dårlige vejr og var faktisk meget tæt på at klare 1,47m. Hos de 14 årige piger løb Signe Romer 10,69 sek. på 80m og kvalificerede sig med denne flotte tid til finalen. Tiden var også klubrekord. I den efterfølgende finale løb Signe de 80m på 10,72 sek. og blev dermed nr. 8 ud af de 134 tilmeldte.

Søndag var det holdt op med at regne så denne dag blev der lavet flere flotte resultater af Greve’s atleter. De første i ilden tidligt om morgenen var Asger Østerby og Kenneth Pedersen i 110m hæk hos de 17 årige drenge, hvor de fik noteret tiderne 17,07 sek og 16,78 sek. Kenneth sprang endvidere 1,89m i højdespring hvilket rakte til en 5. plads. Det kan nævnes at vinderen her sprang 2,11m. I samme aldersgruppe løb Kasper Andersson 200m i tiden 24,09 sek. Oliver Chabert var med i stangspring hos de 15 årige drenge, men desværre knækkede Oliver stangen under opvarmningen og kom til skade så han ikke kom i konkurrence. Hos de 12 årige drenge sprang Tobias Andersson 4,50m i længdespring og han fik desuden en flot 4. plads på 200m hvor han med tiden 28,27 sek. satte en flot ny PR. Hos de 13 årige drenge kvalificerede Frederik Andersson sig til finalen i kuglestød hvor han blev nr. 7 med et stød på 10,18m. På 200m satte Frederik ny PR med tiden 28,43 sek. Endelig løb Lise Hansen 300m i tiden 45,04 sek. hvilket også var PR. Alt i alt en rigtig god oplevelse for de deltagende aktive, trænere og forældre fra Greve Atletik til dette spændende stævne.