text

I weekenden deltog nogle af vores unge og ”gamle” atleter i DMU inde mangekamp og DM Masters i Randers Atletikhal, og det gjorde de med stor succes.

Anna Lange deltog i 5-kamp i P19 og i seniorgruppen, og Anna gjorde det forrygende. Anna lavede 4 personlige rekorder i de 5 øvelser og endte med at lave 3539 point i alt, og det viste sig, at være P19 år dansk rekord med over 100 point. Undervejs satte Anna klubrekord i 60m hæk, Kuglestød, 800m og selvfølgelig 5 kampen. En virkelig flot præstation af Anna, som nu er tilbage på fuld drøn efter, at hun var ude i det meste af 2017 pga. en brækket fod. Anna blev selvfølgelig dansk mester med hendes resultat i P19 års gruppen, og hun fik sølv i seniorgruppen. At en greve atlet vinder en medalje til et DM senior er vi ikke forvent med. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har vundet en individuel medalje til et dansk indendørs mesterskab. Der er mange år siden, og et flot resultat af Anna.

Tobias Andersson klarede sig også godt i hans 5-kamp i gruppen D17. Han var ikke spået så stor en medajlechance inden stævnet gik i gang, blandt andet pga. at stangspring, hvor mange af han konkurrenter er meget bedre end Tobias. Men det slog heldigvis ikke Tobias ud. Tværtimod så leverede Tobias en fantastisk konkurrence, hvor han satte hele 5 personlige rekorder i alle 5 øvelser, og med samlet 2855 point, så udover at sætte klubrekord, så vandt han også en bronzemedalje. Medaljen blev først vundet i sidste øvelse, hvor Tobias faktisk var 150 point efter ham som lå nr. 3, men med en kanon 1000m, hvor Tobias allerede fra de første meter løb fra sine konkurrenter, så kunne han fejre en flot bronzemedalje.

Udover de 2 medaljetagere, så deltog Louise Høkilde og Matilde Andersen også i 4-kamp for P15. Det var deres første mangekampsmesterskab, og på trods af lidt sygdom hos Louise, så klarede de 2 piger sig rigtig flot. Matilde løb en fin 60m hæk og satte pr på 800m, hvor hun løb et rigtig flot løb, og samlet blev hun nr 10, og Louise fik sat 2 fine pr i højde og i kugle og fik en flot samlet 7. plads. Asger Østerby deltog som den sidste atlet i mangekampen og det var i gruppen D22 i 7-kamp. Asger har været med i en del år, og Asger lavede fine 3821 point, som rakte til en 5 plads. Undervejs fik han lavet pr på 60m, 60m hæk og i kuglestød, og hans 3821 point var også seniorklubrekord i 7-kamp.

DM Masters blev også afholdt i hallen og det var første gang, at man afholdte 2 store danske mesterskaber til samme indendørs stævne, og det synes jeg forløb rigtig godt, og det giver meget mere liv i hallen end hvis de 2 mesterskaber, skulle afholdes hver for sig. Til DM Masters havde vi desværre kun 3 deltagere fra Greve Atletik, men de fik så også medajler hjem i alle de øvelser, som de stillede op i. Sten Skovgaard blev dansk mester på 60m, og i højde, mens han vandt sølv på 200m og bronze i kuglestød i gruppen 60-64 år. Knud Højer deltog i gruppen 70-74 år og her blev han dansk mester i kuglestød. Sidste deltager var Thomas Andersson, som også deltog i kuglestød, og også han blev dansk mester her.

Alt i alt var det et rigtig godt stævne for Greve Atletik, og en virkelig god start på året 2018.