To Greveatleter til europamesterskaber

To atletikudøvere fra Greve Atletik har netop deltaget i de Europæiske mesterskaber for veteraner (indendørs) i Gent i Belgien. Ud over alle de øvelser, der gennemføres indendørs i en meget stor atletikhal omfatter mesterskaberne også kasteøvelser, som gennemføres udendørs.

 

Knud Høyer fra Greve Atletik deltog både i kuglestød indendørs, samt i hammer, diskos og vægtkast udendørs. Det bedste resultat kom i diskos, hvor Knud var i et meget stærkt felt, med over 23 kastere mellem 65-69 år. Knuds mål var at komme i finalen, og han lagde ud med et godt kast på over 39 meter og øgede i næste runde til over 40 m. Da de først 3 runder var afsluttet var Knud ikke blot i finalen, han lå også på en meget flot 4. plads. Det lykkedes desværre ikke at holde denne placering, idet han i sidste runde blev slået med 1 sølle centimeter af en nordmand. Men en 5. plads med 40,55 m i så stærkt et felt må alligevel betragtes som flot.

 

Knuds kone - Inge Faldager, der stiller op for Hvidovre, deltog også i disse mesterskaber. Inges stærkeste øvelse er hammerkast. Også hos kvinderne var deltagerantallet stort idet der var 19 deltagere. Her skulle 4 stærke kastere kæmpe om de 3 medaljer. Efter 5 af de 6 omgange lå Inge på 3. pladsen. Inge kastede som den næstsidste kaster og den franske kaster Annie på førstepladsen havde ført konkurrencen siden det første kast. Men det blev der lavet om. Med et vellykket kast på 40,92 m lagde Inge sig på førstepladsen, og Annie kunne ikke svare igen. Så det blev til en velfortjent guldmedalje til Inge, der desuden fik en bronze i øvelsen vægtkast.

KnudKugleEMVInde

Knud Høyer i kuglestød ved Europamesterskaberne for veteraner

IngeGuldEMVInde

Inge Faldager vinder guld i hammerkast for kvinder 60-64