text

Tobias DM inde 2023Knud og Tobias DM masters inde

Til de danske mesterskaber for Masters og i mangekamp havde Greve i år kun 3 (eller 3 ½) deltagere med.

Hos masters deltog Knud Høyer og Thomas Andersson og vores halve deltager Inge Faldager, som jo er i Greve Atletiks bestyrelse, men i mange år har stillet op for Hvidovre. Knud Høyer stillede op i kuglestød for M75. Her vandt Knud guld med et stød på 9.80 m. Thomas Andersson deltog også i kuglestød og i længdespring for M50. Thomas vandt guld i begge øvelser med et stød på 11.21 m og et spring på 5.08 m, som kun var 1 cm fra hans egen klubrekord i aldersklassen 50-54 år. Inge Faldager deltog i K75 i kuglestød, og her blev det til en pr. med et stød på 8,79 m, hvilket også var Dansk rekord i gruppen. Tillykke til Inge.

Tobias Andersson deltog i 7-kamp i ungsenior og senior gruppen. Tobias havde en fint første dag, hvor han først tangerede sin pr på 60 m med en tid på 7.07 sek. Herefter satte Tobias indendørs pr i længdespring med et spring på 6.66 m. Tredje øvelse var kuglestød, og her fik Tobias også en ny pr. med et stød på 12.35 m. Sidste øvelse på første dagen var højde, og her fik Tobias fine 1.76 m, og han lå på en 3 plads efter de 4 første øvelser, men alle i top 3 ligger indenfor 82 point, så alt kunne ske.

Anden dagen startede med 60m hæk. Her løb Tobias igen tæt på pr nemlig 9.21 sek., men et løb hvor han efter en rigtig god første hæk kommer for tæt på hæk nr. 2 og derfor kommer til at springe ”for højt” over hækken, og derfor mister han fart på de resterende hække, så der er mere i ham. Stangspring, som var øvelse nr. 6 startede desværre uheldigt. Tobias kommer lidt forkert ind i et prøvespring og slå sig uheldigvis. Det hæmmer ham, da konkurrencen starter, og selvom Tobias klarer 3.60 m, så er det tydligt at han ikke ”tør” gøre hans spring færdige, og han slutter desværre med en lavere højde end forventet, og samtidig mister han også muligheden for reelt at nå guld og sølv pladsen. Dog skal Tobias have stor ros for alligevel at springe og fuldføre stangsspringskonkurrencen trods hans uheld. Sidste øvelse var så 1000m og her skulle Tobias så løbe rigtig stærkt for at stadig have en lille mulighed for at nå sine konkurrenter, og de skal går ”kolde”. Det skete ikke og der var ikke mere i tanken hos Tobias, og han slutter med at løbe 3.01.31 min og en samlet 3. plads. Dette er dog kun Tobias’s anden medalje til et senior mesterskab, så det kan han trods alt være tilfreds med. Samtidig fik han samlet 4454 point, som også er klubrekord.